112

Problemen met de gasleiding in Doorwerth nog niet voorbij

Foto: Pxhere

De waterleiding in Doorwerth die zondagavond stuk ging, is weer hersteld maar de gasleiding, die nagenoeg op hetzelfde tijdstip lek raakte, heeft nog wat werk nodig.

Zondagavond zaten 40 huishoudens zonder water en 64 huishoudens zonder gas. De woningen krijgen inmiddels weer water en van de 64 woningen zijn maandagmiddag 44 huishoudens aan het hofje op de Beethovenlaan weer aangesloten, meldt Liander op hun website.

Grond en water

In de gasleiding is water en grond terecht gekomen, daarom duren de werkzaamheden langer. De leidingen moeten namelijk schoon gespoten worden en daarna gedroogd. Bij iedere woning moet gecontroleerd worden of het water ook allemaal uit de leiding is verdwenen. Na die controle kan het gas weer door de leiding stromen.

Zover is het voor 20 woningen dus nog niet. Toch gaan de herstelwerkzaamheden voorspoedig.

En nu?

Hoe verwarm ik nu mijn huis?

Liander verstrekt, in opdracht van de gemeente, straalkachels aan de klanten die getroffen zijn door de storing. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Liander Informatiepunt aan de Dalweg 3 in Doorwerth.

Waar kan ik nu warm douchen?

Op maandagavond 4 november 2019 kun je tussen 18.00 en 19.00 uur douchen in de gymzaal aan de Mozartlaan 3 in Doorwerth. Vanaf dinsdag 5 november 2019 kun je douchen in de sporthal aan de Dalweg 3 in Doorwerth. Dit kan ’s ochtends tussen 7.00 en 8.00 uur en ’s avonds tussen 20.00 en 21.00 uur.

Houd er rekening mee dat dit open douches zijn voor dames en heren. Je kunt dus niet privé douchen.

Ik ben hulpbehoevend, wat nu?

Ben je minder zelfredzaam daar de gasstoring? Kun je bijvoorbeeld voor hulp niet terecht bij familieleden of bent u niet in de gelegenheid om een straalkachel op te halen? Bel dan met ons sociaal team op (026) 33 48 111.

Heb ik recht op compensatie?

Als je zelf 4 uur of langer zonder gas of stroom hebt gezeten, krijg je automatisch een compensatievergoeding van Liander voor het ongemak.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0