112

Pas op voor nepcollectes aan de deur deze weken

Foto: Collecte

Al voor een paar gemeentes kwam er op Facebook voorbij dat er niet meer gecollecteerd wordt voorlopig. Dat geldt dus ook voor de gemeente Renkum.

Door Sam Fish

De goede doelen die de komende weken op de plannen staan om te collecteren komen dus niet langs. Dit geldt voor de goede doelen die stonden ingepland tot aan Pasen. Zij hebben dit besluit zelf genomen.

Amnesty International heeft vorige week donderdag de collecte afgebroken. ReumaNederland, ZOA, Fonds Gehandicaptensport en de Hartstichting volgen die lijn. Zij zullen de komende weken niet komen collecteren.

Nepcollectes

De afgelopen dagen komen er ook veel berichten bij dat het Rode Kruis zou collecteren voor alle corona-patiënten. Dit is niet echt. Er wordt helemaal niet gecollecteerd, door wie dan ook. Alle collectes die dus langs de deur komen nu, zijn geen echte goede doelen.

Het kan zijn dat ze heel erg officieel overkomen. Twijfel je? Bel dan gewoon de organisatie van wie ze zeggen te zijn. Zij zullen ook laten weten dat de persoon bij jou aan de deur gebruik maakt van deze rot situatie. Geef dus geen geld.

Belangrijke collectes

De jaarlijkse collecte voor de goede doelen is enorm belangrijk. Het is hun grootste inkomstenbron voor het werk dat ze verrichten. Toch vinden ze dat het welzijn van alle mensen in Nederland voorop staat. Daarom hebben ze besloten niet langs de deuren te gaan.

Toch doen ze een oproep aan alle mensen in Nederland. Wil je toch het goede doel steunen dat langs de deuren zou komen? Doe dat dan digitaal. Op die manier kan het goede doel toch nog haar werk doen, maar hoeft er niemand naar buiten. Kijk op de website van het goede doel naar keuze voor alle informatie over online doneren.