112

Zwaargewonde en overleden hond bij hevige brand Bellevue

Rond 15:15 uur zondagmiddag is er brand uitgebroken in een woning aan de Bellevue in Renkum. Hierbij zijn verschillende personen gewond geraakt, waaronder één zwaar.

Een hond die ook in het pand aanwezig was overleed. Verder bleken nog een kat, een reptiel en knaagdieren aanwezig, zij konden gered worden.

Huisdieren

Het pand achter het Chinese restaurant wordt verhuurd. In de ruimte waar de brand uitbrak waren zo’n vijf mensen aanwezig, onder hen ook de huisdieren. De brandweer rukte groots uit, net als de ambulancedienst die met meerdere voertuigen ter plaatse kwam. Eén bewoner bleek zwaar gewond en is met de traumahelikopter naar het brandwondencentrum in het Maasstad Ziekenhuis van Rotterdam gebracht. De andere aanwezigen zijn nagekeken in de ambulance maar hoefden niet mee.

De dierenambulance kwam ook ter plaatse maar die kon voor de hond niets meer betekenen. De kat die had weten te ontsnappen is door hen meegenomen voor onderzoek.

Snel geblust

De brand was hevig maar was snel onder controle, na een half uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Het pand raakte zwaar beschadigd en de bovenverdieping is sowieso onbewoonbaar.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog niet bekend.