112

Man slaat politieagent in gezicht, verder relatief rustige nieuwjaarsnacht

Foto: Devi van Hellesem

Aan de Mr. Van Grolweg in Renkum is op oudejaarsavond rond 23.45 uur een man aangehouden omdat hij een politieagent in het gezicht heeft geslagen

Bij een conflict waar tientallen mensen bij betrokken waren, is de politie gebeld die daarop met meerdere voertuigen ter plaatse ging. Toen de gearriveerde agenten ingrepen, werd de politieagent in het gezicht geslagen. De politie treedt hard op bij geweld tegen hulpverleners en de dader is hierop meteen aangehouden.

Relatief rustig

Overal werd toch vuurwerk afgestoken, de Renkumse lucht kleurde regelmatig op en de knallen leken wel extra hard deze nacht, maar ook zeker in de uren voor middernacht Toch was het rustiger dan normaal wat ook precies de bedoeling was.

Volgens berichten op sociale media bleef het vooral in Oosterbeek en Doorwerth veel rustiger dan op een normale Oud op Nieuw, In Renkum en Heelsum waren er toch wat meer mensen die besloten de regels die er zijn om de zorg te ontzien deze nacht én om het corona-virus in te dammen, niet na te leven. Maar daarin verschilde onze gemeente niet echt met de rest van Nederland. In Arnhem raakten zelfs drie agenten gewond bij het beëindigen van een (uiteraard nu) illegaal feest.

Maar de meeste mensen, hielden zich wel aan de regels. Daardoor hadden de meeste eerste hulp afdelingen van de ziekenhuizen voor het eerst in jaren, een rustige nacht. Met als gevolg dat er minder mensen in het ziekenhuis moeten verblijven met enig letsel. Heel fijn voor de ziekenhuismedewerkers die, alweer, alle zeilen moeten bijzetten om iedereen de medische zorg die nodig is, te kunnen blijven bieden.

♦♦♦