112

Opgejaagd reebokje rent zich dood tegen hekwerk

Foto: Michael Stubbs

Heveadorp/Oosterbeek – Een reebokje op de vlucht heeft zich zondagmiddag doodgelopen tegen een hekwerk. Dit gebeurde bij de Dunolaan/Veerweg. Getuigen zagen het gebeuren en belden Dierenambulance Nederrijn.

Er waren twee bokjes, de andere is kreupel het bos in gevlucht.

Afdruk

Dierenambulancemedewerker Michael is er van geschrokken: “In het hek kon je de afdruk zien van het dier zien zitten.” Ook voor een jachtopziener die ter plaatse kwam was er geen twijfel mogelijk: dit reebokje liep zich letterlijk dood. Hoe het met de gevluchte ree is, is niet bekend en hopelijk is die niet erg gewond. Gewonde, en zeker kreupele wilde dieren hebben het moeilijk en opgelopen verwondingen kunnen al snel in de dood eindigen.

Volgens getuigen zouden de reeën geschrokken zijn van mensen, opgejaagd zelfs en daarna in blinde paniek weggevlucht. “Doordat wij tijdens de coronapandemie er massaal op uit trekken, verstoren wij het wild in de natuur.” vindt Michael. Het is ook zeker niet het eerste dier dat door mensen en/of door hen meegebrachte honden verstoord wordt, met soms desastreuze gevolgen, zoals dit weekend..

♦♦♦