112

Brandweer Gelderland-Midden houdt geslaagde ontruimingsoefening

Foto: Berry de Reus

Doorwerth – In de avond van 7 september deed een groot deel van het appartementencomplex aan de Patrijzenlaan mee aan een ontruimingsoefening. Na de ontruiming gaf de brandweer een presentatie aan de buurt.

Daarin ging het over risico’s op brand in appartementencomplexen en brandveiligheid in het algemeen. 

Extra aandacht voor veiligheid

Brandweer Gelderland-Midden blikt tevreden terug: “We hebben een aantal risico’s in  kaart gebracht tijdens de voorbereiding. En we zien ook dat bewoners zich nu meer bewust zijn van de risico’s op brand en de gevaren ervan. Dat is waarvoor we het doen.’’ 

Burgemeester Agnes Schaap is blij met de geslaagde oefening: “Natuurlijk wil niemand brand. Maar als het er is, is het goed om voorbereid zijn. Dat mensen weten wat ze moeten doen. Daarom is het ook belangrijk om dit te oefenen.”  

“We willen in onze gemeente extra aandacht geven aan de veiligheid van  appartementencomplexen en hoogbouw. Dit is daarvoor een mooie manier.” aldus de  burgemeester. 

Bewoners enthousiast 

Ook inwoners reageerden positief op de oefening. “Het is interessant om een dergelijke  oefening en presentatie mee te maken. We hebben onze vragen kunnen stellen en de  drempel was hierdoor lager om de brandweermannen deze vragen te stellen.” Een aantal bewoners waren toch ook wat kritischer: ‘’Het is goed om dit te doen, maar er zijn ook  aandachtspunten wat mij betreft. Deze heb ik ook gedeeld met de brandweer’’. 

De oefening was een samenwerking tussen de gemeente Renkum, Brandweer Gelderland-Midden en woningcorporatie Vivare. 

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen