112

Politie lost waarschuwingsschot om einde aan vechtpartij te maken

Foto: Renkum Nieuws

Arnhem – Een man uit Doorwerth en een man uit Oosterbeek zijn in de nacht van zaterdag op zondag 17 oktober aangehouden na een vechtpartij waarbij de politie een waarschuwingsschot loste om er een einde aan te maken.

Agenten kregen rond 3 uur een melding dat er gevochten zou worden bij een tankstation aan de Ir J.P. van Muilwijkstraat.

In gevecht

Eenmaal ter plaatse zagen ze hoe zes mannen met elkaar in gevecht waren. Omdat er was gemeld dat er vuurwapens waren gezien, namen de agenten het zekere voor het onzekere. Ze trokken hun vuurwapen en riepen naar de mannen dat ze moesten stoppen en gaan liggen. De zes gingen echter gewoon door, waarop één van de agenten een waarschuwingsschot loste. Daarop reageerden de mannen wel.

De zes zijn aangehouden. Er werden hamers, een boksbeugel en een ploertendoder gevonden en in beslag genomen. De verdachten zitten nu vast voor verder onderzoek. Het gaat om twee mannen van 33 en 34 jaar uit Arnhem, een 44-jarige man uit Doorwerth, een 36-jarige man uit Oosterbeek en twee mannen van 21 en 26 jaar uit Zevenaar.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].