112

Kabinet besluit tot vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling

Foto: Me_mylife, Pixabay

Er komt toch een landelijk vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling. Dat heeft het demissionaire kabinet vrijdag besloten, melden ingewijden.

Een dag eerder lekte nog uit dat het kabinet ertoe zou neigen dit jaar tijdens oud en nieuw geen verbod af te kondigen.

Oproepen van burgemeesters en artsen

Burgemeesters en artsen riepen het kabinet op om toch een verbod af te kondigen, omdat de ziekenhuizen het extreem druk hebben door het coronavirus. Ze zouden moeilijk nog meer toeloop aankunnen van mensen die gewond raken door het afsteken van vuurwerk.

Vorige jaarwisseling was er voor het eerst een algeheel landelijk vuurwerkverbod in verband met de hoge besmettingsgraad en volle ziekenhuizen.

Sinds begin december 2020 was sowieso al een groot deel van het vuurwerk verboden. Alleen siervuurwerk is sindsdien nog toegestaan, zo had het kabinet al voor de coronapandemie besloten. Knalvuurwerk zoals rotjes, vuurpijlen, knalstrengen en enkelschotsbuizen zijn daardoor al uit den boze. Vuurwerkverkopers mogen deze producten ook niet meer in bezit hebben of verkopen.

Bron: Nieuws.nl

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen