112

Snel Interventie Voertuig Landelijke Eenheid vliegt in brand bij Wolfheze

Foto: Brandweer Renkum/Heelsum

Wolfheze – Een Snel Interventie Voertuig van de Landelijke Eenheid van de politie is dinsdagavond rond 20:30 spontaan in de brand gevlogen op de A50 bij Wolfheze.

De agenten hebben zichzelf en de meeste van de spullen in veiligheid kunnen brengen. Brandweerkorps Renkum/Heelsum wist de brand snel te blussen. Waardoor de SIV in brand vloog is niet bekend, de wagen is in ieder geval total loss en moest afgevoerd worden. Daardoor is één rijstrook tijdelijk afgesloten geweest.

Snel Interventie Voertuig

De Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic werd in 2018 het nieuwe snelle interventievoertuig (SIV) van de politie. Daarmee worden de Volvo’s V70, die eerder dienst deden als SIV, allemaal op termijn allemaal vervangen. Met een SIV richt de politie zich op hard rijdende criminelen die de snelwegen ook nog eens onveilig maken. Daarbij kun je denken aan ram- en plofkrakers of daders van andere delicten zoals het verdwijnen na een aanrijding of een overval.

In hun poging te ontsnappen, halen ze meestal de meest gevaarlijke toeren uit en het is belangrijk ze zo snel mogelijk in te halen en te stoppen. De Audi’s met een topsnelheid van 250 km p/u moeten daarbij helpen.

Moeten ze alleen niet spontaan in de brand vliegen!

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen