112

Man vindt vliegtuigbom met metaaldetector en gaat er vandoor

Wolfheze – Het zal je maar gebeuren. Dat je tijdens een wandeling aangesproken wordt door iemand die je verteld dat er een bom ligt. Anita uit Heelsum bedacht zich geen moment: “Ik zei meteen: O, dan moet ik even bellen.” en ze pakte haar mobiel.

Daar wachtte de man, in het gezelschap van een kind(!), niet op. Hij vertrok meteen en liet het aan Anita over om de rest af te handelen. Die twijfelde niet en belde 112.

Daar sta je dan

De vliegtuigbom bleek uitgegraven te zijn, rechtop te zijn gezet en weer ingegraven. De man met de metaaldetector had de bom van het weekend blootgelegd. “Ik ben zondags met een verkenner van de politie er naar toe gegaan. Die zag meteen dat het een vliegtuigbom was en belde de EOD.”

De EOD heeft de Amerikaanse bom veiliggesteld en verplaatst naar een veiligere plek. Vandaag werd hij tot ontploffing gebracht in het bos bij de Johannahoeveweg in Wolfheze. Omdat ze de bom had gemeld, mocht Anita daar bij zijn en zelfs op de rode knop drukken waarmee de ontploffing tot stand kwam.

De man met de metaaldetector was niet voor niets weggelopen. Door de hoeveelheid oorlogsmunitie van de Tweede Wereldoorlog die in de gemeente nog veel ligt, is het verboden om met een metaaldetector te zoeken. Er mee rondlopen levert je al een boete op. En iets vinden en dat uitgraven in het bijzijn van een kind levert vooral afkeur op.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen