112

Gemeente Renkum in top 5 meest hoge snelheidsboetes van Gelderland

Foto: Logga Wiggler, Pixabay

Regio – In 2021 werden zo’n 593.000 snelheidsboetes uitgeschreven in Gelderland. Verkeersdeelnemers werden het vaakst beboet in Arnhem, gevolgd door Nijmegen en Ede.

Deze gemeenten samen waren vorig jaar zelfs goed voor 54,8% van alle Gelderse snelheidsboetes. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

In Arnhem werden vorig jaar 131.553 snelheidsboetes uitgedeeld, wat neerkomt op zo’n 360 prenten per dag. Ook in Nijmegen (100.460) en Nijmegen (93.274) overschreden weggebruikers vaak de maximale snelheid. In Rozendaal werden juist de minste snelheidsboetes uitgeschreven: hier kregen vorig jaar 27 verkeersdeelnemers een boete voor te snel rijden.

In Renkum rijdt men gemiddeld 10,5 km te hard

De gemiddelde snelheidsoverschrijding van alle bekeuringen in Gelderland was vorig jaar 8,1 km/u, al verschilt dit lokaal sterk. Zo wordt in Heerde over het algemeen het hardst gereden. Van alle boetes waarin de exacte snelheid is aangegeven, is de gemiddelde snelheidsoverschrijding hier zelfs 11,5 km/u.

De top 5 Gelderse gemeenten met de hoogste gemiddelde snelheidsoverschrijdingen is als volgt:

  • Heerde: gemiddeld 11,5 km/u te hard
  • Neder-Betuwe: gemiddeld 10,9 km/u te hard
  • Zaltbommel: gemiddeld 10,9 km/u te hard
  • Renkum: gemiddeld 10,5 km/u te hard
  • Montferland en Oost-Gelre: gemiddeld 10,4 km/u te hard

In heel ons land werden er 80.000 boetes uitgeschreven voor mensen die meer dan 30 km te hard reden.

Strafbeschikking

Auto-expert Menno Dijcks: ”Een strafbeschikking vanwege te hard rijden kan grote invloed hebben op de autoverzekering. Je krijgt een strafbeschikking als je binnen en buiten de bebouwde kom meer dan 30 km per uur te hard rijdt. Op de snelwegen ligt dat op 40 km per uur. Dat moet je de volgende acht jaar melden bij het aanvragen van een andere verzekering. Als je bijvoorbeeld een andere auto koopt of wilt overstappen naar een goedkopere verzekering. Verzekeraars kunnen je dan weigeren omdat je een ‘groter moreel risico’ vormt voor de verzekeraar. Je kunt je dus minder gemakkelijk verzekeren in de toekomst.”

Afgelopen jaar waren er zo’n 48.000 mensen die een strafbeschikking kregen voor te hard rijden

De meest actieve flitspaal van Gelderland staat langs de N303 bij Putten. Met in totaal 25.123 snelheidsboetes was dit meest productieve flitser van de provincie. Ook langs de N310 in Ede werd vaak te hard gereden (23.110). De top 3 meest actieve flitspalen wordt verder aangevuld door de flitser langs de N805 in Barneveld: 14.889 keer reden verkeersdeelnemers hier te hard in 2021.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen