112

Man uit Wolfheze krijgt gevangenisstraf en tbs voor twee brandstichtingen

Foto: Kevin, flickr

De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man uit Wolfheze voor het stichten van twee branden en een poging daartoe in Wijchen. De man krijgt een gevangenisstraf van 262 dagen.

Daarbij legt de rechtbank hem een tbs-maatregel met voorwaarden op en moet de man bijna 20.000 euro schadevergoeding betalen.

In juni 2021 – in een tijdsbestek van 8 dagen – stichtte de man brand bij meerdere bedrijven in Wijchen. Een supermarkt en een pizzeria raakte zwaar beschadigd. Een derde brandstichtpoging bij een andere pizzeria mislukte. De branden leverden gevaar op voor de bewoners van de woningen boven de bedrijven en voor de zoon van de supermarkteigenaar die in het bedrijfspand sliep.

Tbs-maatregel

De gevangenisstraf zat de man al in voorlopige hechtenis uit, hij hoeft dus niet terug de cel in. Omdat bij de man een stoornis is vastgesteld legt de rechtbank hem ook tbs met voorwaarden op. Wanneer hij zich niet aan de voorwaarden houdt kan dit worden omgezet in tbs met dwangverpleging.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van in totaal bijna 20.000 euro betalen aan de eigenaar van de supermarkt, diens zoon en aan twee mensen die boven de winkel wonen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected]

Bron: Rechtspraak

Cookieinstellingen