112

Brandweer blust beginnende brand in schuur Carel Beukerhof Heelsum

Foto: DM van Hellesem

Heelsum – Door een oplettende buur was het brandweerkorps Renkum/Heelsum zondagavond op tijd om een beginnende brand in een schuur op de Carel Beukerhof te blussen.

De buurtbewoonster zag lichte rook uit de ventilatieroosters van de schuren bij het wooncomplex in Heelsum komen waarop de brandweer werd ingeschakeld.

Deur potdicht

Ook de politie kwam ter plaatse. Omdat geen van de aanwezigen wist van wie de schuur was, de rook dikker werd en de brandlucht ook, besloot de brandweer de deur open te breken (zie video hieronder). Eenmaal open kwam er heel wat rook uit het kleine schuurtje zetten. De verbouwereerde bewoner kwam toen ook aangesneld.

In de schuur bleken stapels kranten te liggen die een behoorlijke rookontwikkeling gaven. Dat werd snel geblust. Hoe de brand is ontstaan is niet helemaal duidelijk. Vreemd genoeg was de brand ontstaan aan de bovenkant van de stapels kranten waardoor buurtbewoners denken dat het mogelijk is aangestoken.

De naastgelegen schuurtjes zijn gelucht en behalve aan de deur, heeft de schuur geen schade opgelopen dankzij het snelle optreden van de brandweer.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen