112

Fraudehelpdesk waarschuwt voor nepberichten over energietoeslag

Foto: u_lxme1rwy, Pixabay

Nepmails en sms’jes over de energietoeslag zijn de nieuwste methode van cybercriminelen om mensen op te lichten. Het gaat om phishingmails en -sms’jes waarin staat dat je recht hebt op een eenmalige tegemoetkoming voor je hoge energierekening.

De fraudehelpdesk waarschuwt.

Nepberichten

De nepberichten die op dit moment rondgaan melden dat je energietoeslag kunt aanvragen. Via een ‘digitale knop’ word je verleid om je persoonlijke gegevens en bankrekeningnummer in te vullen. Vervolgens krijg je een neptelefoontje van de bank. Hiermee proberen de criminelen onder meer je bankgegevens te bemachtigen. In deze telefoongesprekken wordt er gezegd dat er fraude is gepleegd met je bankrekening en dat je jouw geld veilig kunt stellen door het tijdelijk naar een andere rekening over te boeken.

Bij berichten over toeslagen is het altijd belangrijk om de informatie te controleren via de officiële website van de overheid: rijksoverheid.nl. In de meeste gemeenten is de energietoeslag automatisch geregeld, in sommige gemeenten moet je als aanvrager zelf met de gemeente bellen. Een digitale knop om de energietoeslag aan te vragen bestaat dus niet.

Je kunt ook zelf het adres van de website controleren of met de gemeente of overheid bellen om te checken of je recht hebt op energietoeslag.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen