112

Heelsummer veroordeeld voor onder andere witwassen

Foto: Alexas_Fotos, Pixabay

Een 37-jarige man uit Heelsum is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf voor de duur van 12 weken. De man maakte zich, samen met anderen, schuldig aan witwassen.

Daarnaast is hij schuldig aan het telen van hennepplanten en diefstal van stroom.

Internetfraude

Door middel van internetfraude zijn meerdere mensen opgelicht door hen berichten te versturen die ogenschijnlijk van hun bank afkomstig waren. De slachtoffers werden hierdoor bewogen om hun bankgegevens te verstrekken en hun bankpas op te sturen. Hiermee stelden zij onbewust de man in staat om (soms grote) geldbedragen van hun rekening te pinnen.

Eerder veroordeeld

Bij het bepalen van de strafmaat werd onder meer rekening gehouden dat de man eerder is veroordeeld voor een soortgelijk feit. Daarnaast ziet de rechtbank, net als de officier van justitie, geen andere mogelijkheid om de man te veroordelen tot een geheel onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Nu de rechtbank minder bewezen verklaart dan de officier van justitie en rekening houdt met artikel 63 van het Wetboek van Strafrecht, zal de onvoorwaardelijke gevangenisstraf wat lager zijn dan door de officier van justitie is geëist.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Bron: Rechtspraak

Cookieinstellingen