112

Brand in voormalige Albert Schweitzerschool Renkum

Foto: 112 Nieuws Wageningen eo

Renkum – In de Goudsbloemstraat in het voormalige complex van de Albert Schweitzerschool is zaterdagnacht om 23:40 brand gemeld waarna de brandweer meteen ter plaatse ging.

Al snel werd de brand opgeschaald naar grote brand, diverse korpsen uit de regio kwamen brandweer Renkum/Heelsum assisteren.

Rookontwikkeling

albertEr was sprake van hevige rookontwikkeling aan de voorzijde en het dak van het pand. De brand zou bij het jongerencentrum begonnen zijn. Omwonenden hadden rond het uitbreken van de brand een keiharde knal gehoord en vervolgens een groepje jongeren zien wegrennen. Of die jongeren iets met de brand te maken hebben wordt door de politie onderzocht.

Tijdens de brand zijn twee omstanders onwel geworden, zij zijn beide nagekeken in de ambulance. In het voormalige schoolgebouw zijn meerdere clubs, verenigingen en instanties gevestigd. De brandweer onderzoekt of zij schade hebben opgelopen. Ook Salvage is ter plaatse.

Voormalig schoolgebouw vaker de pineut

In 2019 stond de oude school ook al eens in brand, dit bleek toen te zijn aangestoken. In 2016 mislukte een poging.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen