112

Politie vraagt meisje dat ander meisje mishandelde zich te melden

Foto: Politie Renkum, Facebook

Renkum – De politie vraagt een meisje dat dinsdagavond 15 augustus een 16-jarig meisje behoorlijk heeft mishandeld op het schoolplein aan de Hogekampseweg in Renkum zich te melden. Ze heeft een week de tijd gekregen.

De mishandeling werd gefilmd. Het meisje dat gevraagd is zich te melden, is niet de enige verdachte van deze mishandeling. De andere verdachte, ook een meisje, is door de politie al ondervraagd maar klaarblijkelijk is zij niet van plan om de naam van de 2e verdachte door te geven.

De politie wendt zich tot haar volgers op Facebook (zie bericht hieronder) en Instagram om het meisje te bewegen zich te melden. Doet ze dat niet, dan zal zij herkenbaar in beeld gebracht worden in het opsporingsprogramma Plaats Delict.

Meisje meld je

“Dit is een oproep aan het meisje dat op dinsdagavond 15 augustus een 16-jarig meisje aanviel en behoorlijk mishandelde. Je deed dit samen met een ander meisje. Haar hebben we ondertussen gesproken; van jou willen we ook graag horen wat er precies is gebeurd. Jullie liepen tussen 19.30 en 19.45 uur het schoolplein aan de Hogenkampseweg op. Het slachtoffer zat daar rustig op haar scooter.” Zo start de oproep van de politie:

“Opeens begon jouw vriendin het meisje hard aan haar haren te trekken, waardoor ze van haar scooter viel. Vervolgens sloeg en schopte zij het meisje onder meer in haar gezicht, terwijl ze aan haar haar bleef trekken. Jij deed mee. Je hebt het meisje meer dan tien keer met gebalde vuisten in haar gezicht gestompt. Het meisje lag op de grond en kon zich niet verweren.”

“Iemand filmde de mishandeling. We laten hier een ‘still’ uit dat filmpje zien waarop jouw gezicht onherkenbaar is gemaakt (zie foto boven, -red). We denken dat je jezelf wel herkent. We geven je een week de kans om je te melden. Meld je samen met een ouder of verzorger op een politiebureau. Bellen mag natuurlijk ook: 0900-8844. Vertel erbij dat het gaat om de zaak met het nummer 2023373499. Meld je je niet, dan maken we de beelden openbaar in het opsporingsprogramma Plaats Delict. Het is dan voor iedereen zichtbaar dat het om jou gaat, want de beelden zijn heel duidelijk.”

“Mocht je nog twijfelen of we jou bedoelen: je bent ongeveer 16 jaar oud, je hebt lang donker haar (die dag vastgebonden en in een middenscheiding) en je hebt een licht getinte huidskleur. Je droeg die dag een grijze hoody, die je over je hoofd had getrokken, een lichtkleurige joggingbroek met logo’s en zwarte sneakers met een witte zool.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen