112

Ben jij thuis tijdens de donkere dagen?

Foto: Beuningen Nieuws

Een inbraak in je woning? Dat wil je niet. Nu tijdens de donkere dagen, hebben inbrekers meer mogelijkheden om ongezien rond te lopen, op zoek naar mogelijkheden om in te breken.

Gelukkig zijn er veel manieren om de kans op inbraak in je huis te verkleinen. De volgende tips kunnen je daarbij helpen.

Verlichting

Of je nu thuis bent of niet, zorg dat er ‘s avonds verlichting brandt en je huis een bewoonde indruk geeft. Zorg daarnaast voor goede buitenverlichting die aanspringt zodra iemand in de buurt komt. Zo kunnen inbrekers zich niet verstoppen bij jouw huis.

Sluit deuren en ramen

Sluit je huis goed af, ook al ga je maar heel even weg. Inbrekers hebben zeer korte tijd nodig om toe te slaan. Draai de sleutel van je voor- en achterdeur minimaal één keer om. Zo kunnen inbrekers je deur niet met een stukje plastic openmaken. Kijk op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen® voor meer advies.

Niet thuis

Ben je een avond niet thuis, bijvoorbeeld met de kerst? Zet dit dan niet op Facebook of Instagram. Inbrekers gaan mee met hun tijd. Deel foto’s of verhalen achteraf, als je weer thuis bent.

Waak mee!

Meld verdachte situaties. Bel altijd 112 als je in de buurt iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van een verdachte auto of het signalement van een verdachte persoon.

Inbraakchecker

Benieuwd naar wat het meest gestolen wordt? En hoe een inbreker het vaakst binnen komt? Ga naar inbraakchecker.nl en test je kennis over inbraken.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen