112

Wageningse veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeluk

Foto: succo-pixabay

Een 50-jarige Wageningse veroorzaakte in juni 2022 een verkeersongeval op de weg tussen Renkum en Wageningen. Zij reed met haar auto over de dubbele doorgetrokken streep heen en kwam op de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer terecht.

Hierdoor veroorzaakte de vrouw een aanrijding met een tegemoetkomende auto. Zowel de vrouw als de tegenligger raakten gewond.

De rechtbank veroordeelt de vrouw uit Wageningen voor het veroorzaken van een verkeersongeluk, ze moet een geldboete betalen van 750 euro, waarvan 250 euro voorwaardelijk.

Kort moment van onoplettend

De rechtbank oordeelt dat – ondanks dat de vrouw een verkeersfout maakte – geen sprake was van aanmerkelijke onoplettendheid of onvoorzichtigheid. Het lijkt een kort moment van onoplettendheid te zijn geweest en dat is niet voldoende om te spreken van schuld in de zin van artikel 6  van de Wegenverkeerswet (WVW).

Sprake van overtreding

Volgens de rechtbank is wel sprake van een overtreding. De vrouw had  – een kort moment – onvoldoende aandacht voor de weg en het verkeer. Daardoor reed zij over de dubbele doorgetrokken streep en kwam ze op de verkeerde weghelft terecht. Ze veroorzaakte hierdoor gevaar op de weg en dat gevaar uitte zich door de aanrijding.

Zonstand geen invloed op zicht vrouw

Volgens haar advocaat had de vrouw helemaal geen schuld gezien de zonstand in relatie tot het licht hellende wegdek. De rechtbank is het hier niet mee eens. Uit politieonderzoek blijkt dat het onvoldoende aannemelijk is dat de zon in die mate scheen dat het van invloed was op het zicht van de vrouw.

Geldboete

De rechtbank legt de vrouw een geldboete van 750 euro op, waarvan 250 euro voorwaardelijk. Ze houdt er onder meer rekening mee dat de vrouw nooit eerder is veroordeeld voor een verkeersdelict, terwijl zij wel al 32 jaar haar rijbewijs heeft. Ook vertelde de vrouw op de zitting dat zij sinds het ongeval veel bedachtzamer is gaan rijden.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen