112

Pand Klingelbeekseweg gesloten om vondst hennepkwekerijen

Foto: Gemeente Renkum

Vanmiddag, donderdag 21 maart, heeft burgemeester Schaap een bedrijfspand aan de Klingelbeekseweg in Oosterbeek gesloten.

De burgemeester doet dit omdat de politie ongeveer twee weken geleden twee hennepkwekerijen aantrof in het pand. Eén van de kwekerijen was op dat moment in bedrijf. Het pand gaat voor zes maanden op slot.

In totaal zijn 670 planten gevonden. De politie gaat ervanuit dat er meerdere keren hennep is geoogst en stelt verder onderzoek in.

‘Misdaad loont niet!’

Burgemeester Schaap vindt dat deze hennepkwekerij de openbare orde en veiligheid ernstig aantast en past daarom spoedeisende bestuursdwang toe. Ze zegt daarover: “We tolereren dit soort criminele activiteiten niet in onze gemeente. Misdaad loont niet!”

Verzegeld

De gemeente heeft de sloten van het pand vervangen en het pand vervolgens verzegeld. Het verbreken van de verzegeling en/of het betreden van het pand is strafbaar.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen