Rijkswaterstaat: stop niet op vluchtstrook om doden te herdenken

Foto: Renkum Nieuws

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om tijdens de twee minuten stilte op Nationale Dodenherdenking niet stil te staan op de vluchtstrook, maar een parkeerplaats op te zoeken.

“Stoppen op de vluchtstrook is onveilig en kan gevaarlijke situaties opleveren”, aldus Rijkswaterstaat.

Veilig herdenken

Op 4 mei staat op elektronische borden boven en langs snelwegen de tekst ‘Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook!’. Rijkswaterstaat roept vanaf dinsdag al weggebruikers via deze borden op om veilig langs de weg te herdenken. Dit doet de instantie al sinds 2008 op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Tijdens de Nationale Dodenherdenking nemen het treinverkeer en de luchtvaart ook maatregelen rond het herdenkingsmoment. Zo staat het openbaar vervoer om 20.00 uur twee minuten stil, zolang de veiligheid het toelaat. Hoe Schiphol dit jaar stilstaat is nog niet bekend. Vanwege de drukte op het vliegveld weet de luchthaven niet hoe de invulling precies zal zijn. Daarover is Schiphol nog in gesprek.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen