Herdenkingen donderdag 4 mei in de gemeente Renkum

Herdenking in Renkum
Herdenking in Renkum
Foto: ROEV

Dit jaar herdenken we dat 78 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Donderdag 4 mei 2023 staan we stil bij alle slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het nationale thema van de herdenkingen is: ‘Leven met oorlog’. Op donderdag 5 mei 2023 vieren we de bevrijding en de vrijheid. Op de website 4en5mei.nl kun je meer lezen.

Herdenkingen bijwonen

In onze gemeente zijn op donderdagavond verschillende herdenkingsbijeenkomsten. Hierbij zijn leden van het college van burgemeester en wethouders en van de gemeenteraad aanwezig. Je bent van harte welkom. Tijdens de herdenkingsbijeenkomsten kun je zelf meegebrachte bloemen leggen bij de monumenten.

Oosterbeek

In Oosterbeek wordt op het binnenplein van het gemeentehuis tussen 18.00 uur en 18.35 uur de vlag halfstok gehesen. Daarna is er om 18.00 uur een bezinningsmoment is in de Bernulphuskerk. Om 18.45 uur vertrekt de stille tocht vanuit het binnenplein bij het gemeentehuis naar de Algemene begraafplaats Oosterbeek-Zuid. Daar is om 19.20 uur een korte ceremonie. Daarvandaan gaat de stille tocht om 19.25 uur terug naar het gemeentehuis, waar om 19.50 uur de herdenkingsceremonie begint.

Burgemeester Agnes Schaap houdt een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Renkum/Heelsum

In Renkum begint de herdenking met een dienst om 19.00 uur in de Katholieke kerk Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming aan de Dorpsstraat in Renkum. Om 19.45 uur start de stille tocht van de kerk naar het monument aan de Europalaan, waar om 19.55 uur de herdenking plaatsvindt.

Wethouder Daniëlle van Bentem houdt een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Doorwerth/Heveadorp

In Doorwerth en Heveadorp begint om 18:15 uur met een korte kerkelijke viering in de Ontmoetingskerk in Doorwerth. De herdenking in Heveadorp begint om 19.15 uur. Daarna volgt een stille tocht via de Seelbeeckweg naar het oorlogsmonument aan het Van der Molenplein in Doorwerth, waar om 19.30 uur de herdenkingsbijeenkomst begint.

Wethouder Marinka Mulder houdt hier een overdenking en legt namens de gemeente een krans.

Wolfheze

In Wolfheze begint de herdenkingsbijeenkomst om 19.00 uur in de kerk van Pro Persona. Aansluitend begint de stille tocht over het terrein van Pro Persona.

Gemeenteraadslid John Bartels legt namens de gemeente bloemen bij het monument.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen