Dodenherdenking Doorwerth-Heveadorp start met kerkelijke viering

Foto: Renkum Nieuws

De dodenherdenking op 4 mei in Doorwerth en Heveadorp begint om 18:15 uur met een korte kerkelijke viering in de Ontmoetingskerk in Doorwerth.

Aanwezigen kunnen na de viering een kopje koffie of thee krijgen of meelopen naar de herdenkingen in Heveadorp en Doorwerth. 

De herdenking in Heveadorp begint om 19.15 uur. Bij het monument aan de Beeklaan wordt een gedicht voorgedragen. Ook is er gelegenheid om bloemen te leggen bij het monument. Daarna volgt een stille tocht via de Seelbeeckweg naar het oorlogsmonument aan het Van der Molenplein in Doorwerth. Tamboer Rob Derwig van de Airborne Malletband begeleidt deze stille tocht.

Om 19.30 uur start de herdenking in Doorwerth. Deze omvat muziek van zangvereniging Kunst na Arbeid, een overdenking van wethouder Marinka Mulder en een oorlogsvertelling van Suzan van Loenen. De herdenking wordt uiteraard afgesloten met twee minuten stilte, het hijsen van de vlag en het Wilhelmus.

Over de 4 mei-herdenking Doorwerth-Heveadorp

De dodenherdenking op 4 mei in Doorwerth en Heveadorp wordt georganiseerd door de werkgroep 4 mei herdenking Doorwerth-Heveadorp. Het monument aan het Van der Molenplein is geadopteerd door de kinderen van de twee Doorwerthse basisscholen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen