Agenda Airborne Herdenkingen Region September 2022

Foto: DM van Hellesem

Regio – Nog even en de gemeente Renkum zal zich weer hullen in de Airborne kleuren, herdenken, bloemen en kransen leggen en vooral veel stilstaan bij de gebeurtenissen in september 1944.

Tot eind september zijn er in de Airborne Region: Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum evenementen rond Operatie Market Garden en de Slag bij Arnhem, dan is een overzicht van wat er allemaal te doen is, wel zo handig.

Vlaggen blijven halfstok

Aan de diverse evenementen, met name de officiële herdenkingen, is ietwat aangepast in verband met het overlijden van Queen Elizabeth. Zo worden de vlaggen dit jaar niet gehesen tijdens de volksliederen maar blijven halfstok hangen en gaat er aan diensten eerst een minuut stilte vooraf om Elizabeth te eren.

Ook zullen er wat minder Britten aanwezig zijn dit jaar. Bij het jubilerende kamp van het Airborne Battle Wheels gezelschap zijn wat afmeldingen binnen uit Engeland, dat betekent iets minder voertuigen bij de Race to the Bridge. De erehaag tijdens de Kransleggingceremonie in Arnhem van de Britse Royal Air Force zal er niet staan maar het Parachute Regiment springt wel, als gepland, op de Ginkelse Heide in Ede.

Ondanks de treurnis die er is bij onze Britse vrienden om het overlijden van Queen Elizabeth, gaan alle evenementen als gepland door. Klik op de rode link en vindt meer informatie.

Langer dan twee dagen

Woensdag 14 september

Donderdag 15 september

Vrijdag 16 september

Zaterdag 17 september

Zondag 18 september

De week erna

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen