Verbinding vroeger en nu tijdens Renkum Airborne 2022

Foto: Renkum Leeft

Renkum – Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september staat het dorp Renkum weer in het teken van het evenement ‘Renkum Airborne’. Er is een veelzijdig programma samengesteld waarbij de verbinding gelegd wordt met vroeger en nu.

Op vrijdag komt een Chinook van Royal Netherlands Airforce aanvliegen én landen op het evenemententerrein. De historische dropzone-x is twee dagen lang het toneel van herdenken, droppings, veteranen en living history.

Op vrijdag om 13:00 uur is de herdenking/kranslegging bij het monument. De organisatie verwacht gedurende de dag drie luchtlandingen door Pathfinder Group Europe. Bezoekers kunnen doorlopend genieten van een display met WOII voertuigen en een kampement met o.a. een veldkeuken, een noodhospitaal en meer dan 50 re-enactors. Ook de jaren ’40 Fashion Impression, vliegshows met modelvliegtuigen, militariamarkt, rondritten met GMC-voertuigen en een lasergamecircuit maken het zeker de moeite waard om Renkum Airborne te bezoeken . ’s Avonds zijn er diverse optredens in de music canteen.

Veteranen en een chinook

De verbinding Vroeger en Nu komt deze dagen zeker tot uiting. Op vrijdagochtend 16 september zal een Chinook van Royal Netherlands Airforce komen aanvliegen én landen op het evenemententerrein. Deze is dan vanaf 11:00 uur tot het spectaculaire vertrek om 15:00 uur te bezichtigen. Renkum Leeft heeft tevens het voorrecht om dit jaar Amerikaanse, Britse, Canadese en Nederlandse WOII veteranen te verwelkomen.

Op zaterdag is er van alles te zien en beleven op het Renkum Airborneterrein. Het WOII kampement is nog te bezichtigen en er zijn vliegshows met modelvliegtuigen. De Politie Big Band geeft een aantal daverende optredens. Ondertussen stellen de voertuigen van de Race to the Bridge (organisatie: Airborne Battle Wheels Oosterbeek) zich op langs de Telefoonweg voor het vertrek naar Arnhem om 14.00 uur.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen