Airborne herdenking monument Heelsum op 16 september

Foto: Vereniging Oranjedag Heelsum

Heelsum – Sinds vele jaren neemt Vereniging Oranjedag Heelsum (VOH) naast de organisatie van Koningsdag ook de uitvoering van de Airborne Herdenking bij het monument Heelsum voor haar rekening.

Met medewerking van Interkerkelijk Bestuur, Heelsums Harmonie, Airborne School en Peadar Bagpipes vindt er ook dit jaar op respectvolle en bescheiden manier een herdenking plaats bij het Airborne monument in Heelsum ( hoek Utrechtseweg /Bennekomseweg ) en wel op zaterdag 16 september a.s.

Monument HeelsumKerkdienst en stille tocht

Voorafgaand aan de ceremonie zal er om 18.00 in het Kerkje op de Heuvel een kerkdienst gehouden worden, gevolgd door een stille tocht over de Kastanjelaan en Utrechtseweg richting monument waar om 19.00 de herdenking zal starten en rond 19.45 zal eindigen. Daarna is het mogelijk om een kopje koffie of thee te drinken en na te praten.

Hou er rekening mee dat tijdens de herdenking het verkeer rondom het monument door verkeersregelaars geregeld zal worden en de Utrechtseweg een korte periode afgesloten zal zijn .

Herdenken

We herdenken de dappere strijders die tijdens operatie Market Garden vochten voor onze vrijheid. Bij de luchtlandingsoperatie ( Market) en het gelijktijdig grondoffensief ( Garden) kwamen veel geallieerde militairen om het leven. Er wordt ook stilgestaan bij de militairen en veteranen die nadien hebben gevochten en nog steeds vechten voor onze vrede en veiligheid.

Monument HeelsumCeremoniemeester Dik Folmer, tevens oud-Voorzitter van VOH zal tijdens de herdenking het woord voeren namens VOH.

Mocht iemand willen deelnemen aan de herdenking dmv het leggen van bloemen dan is daar gelegenheid toe aan het einde van de ceremonie. Wilt je, je bedrijf, stichting of vereniging een krans leggen? Dan vragen ze je om contact op te nemen via [email protected]

Vereniging Oranjedag Heelsum

Net zoals bij de andere activiteiten die VOH organiseert, zoals Koningsdag en de Sinterklaas intocht in Heelsum, zijn er ook kosten gemoeid met de herdenking. VOH wil bij deze hun leden en sponsoren bedanken die het ook dit jaar weer mogelijk maken om deze activiteiten in Heelsum te kunnen organiseren en uit te voeren.

Maar ze willen ook een beroep doen op alle overige inwoners van Heelsum en omstreken om hen te steunen. Word lid van VOH en zorg er als dorp gezamenlijk voor dat deze belangrijke tradities niet verloren gaan .

Je kunt ook een donatie doen op IBAN NL85RABO0355034433 t.n.v. Vereniging Oranjedag Heelsum

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen