Kranslegging en ceremonie Memorial Dreyeroord in Oosterbeek

Foto: Memorial Dreyeroord

Oosterbeek – Op zondag 17 september om 13:00 uur vindt er een ceremonie en kranslegging plaats bij het Memorial Dreyeroord aan de Graaf van Rechterenweg.

Burgemeester Agnes Schaap zal een krans leggen en de heren Laurens van Aggelen en Paul Tirion leggen een krans voor de veteranen. Ed Verwer is de Piper die voor bijpassende muziek zorgt.

The White House

In de noordelijke perimeter is door de geallieerden hard gevochten en in het bijzonder rond ‘The White House’, zoals het toenmalige hotel door de veteranen werd genoemd. Speciale aandacht op het monument voor de The Kings’s Own Scottish Borders en het Glider Pilot Regiment.

Het monument is in 2019 onthuld door Gliderpilot Ron Johnson en KOSB veteraan Geoff Roberts. Op initiatief van Airborne Feelings en met steun van de Amvest, Het Gastenhuis en de gemeente Renkum is dit monument tot stand gekomen. Het is een belangrijke herdenkingsplek voor de gevechten in de noordelijke perimeter.

Na de kranslegging kunnen wijk- en andere belangstellenden een bloem leggen.

Zie ook: Agenda 79e Airborne Herdenkingen September 2023

♦♦♦ 

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen