9e Renkum Airborne bij de Renkumse Heide

Foto: DM van Hellesem

Renkum – “Op 17 en 18 september 1944 landden in de velden rond dit punt parachutisten en zweefvliegtuigen van de 1e Britse luchtlandingsdivisie. Vanaf hier begonnen ze met hun poging om de Rijnbruggen te veroveren als onderdeel van operatie Market Garden.”

Dit is de tekst op de herdenkingszuil die sinds 2018 staat aan de rand van dropzone X op de Renkumse Heide in Renkum.

9e Renkum Airborne

renkumSinds 2013 organiseert de organisatie Renkum Leeft een herdenkingsevenement: Renkum Airborne. De organisatie vindt het belangrijk om de helden die zorgen voor vrede en veiligheid te eren, zowel vroeger als nu.

Naast onder andere een herdenkingsceremonie, luchtlandingen door Parachute Groupe Europe, militaire displays die het soldatenleven tijdens WOII laten zien, een militariamarkt en muziekoptredens, zijn er ook activiteiten die actueler zijn zoals het Obstacle Parcours van de Luchtmobiele Brigade.

Vrijdagavond is er muziek in de Canteen met DJ D-day en optredens van The Key Sisters. De historische dropzone-x is twee dagen lang het toneel van herdenken, droppings en living history.

Vrijdag 15 september:

Zaterdag: 16 september:

Zie ook: Agenda 79e Airborne Herdenkingen September 2023

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen