Bijzondere uitvoering van de Passion in Arnhem

Foto: Gelre Passion Arnhem

Zeventig top amateurmuzikanten van het Arnhems Promenade Orkest brengen op zondag 25 maart de Passion ten gehore in de Walburgiskerk Arnhem.

De Gelre Passion Arnhem bestaat uit twee delen: de concert versie van La Passio de Christ gearrangeerd door Ferrer Ferran, speciaal voor orkesten en uitgevoerd door het Arnhems Promenade Orkest en Koor. Gelijktijdig start bij de Rozet de processie naar de Walburgiskerk, muzikaal begeleid door de Arnhem Band.

Processie

Tijdens het 1e gedeelte van het concert begint de processie vanaf de Rozet naar de Walburgiskerk. Daar aangekomen begint het 2e gedeelte van het concert met liederen van Linda Wagenmakers en Tony Neef, begeleid door het Arnhems Promenade Orkest.

De processie komt aan bij de Walburgiskerk, voor het 2 e gedeelte van het concert. Voor de deelnemers aan de processie zijn staanplaatsen beschikbaar.

Laatste twaalf uren

The Passion of the Christ gaat over de laatste twaalf uren van het leven van Jezus van Nazareth. Het verhaal begint in de Olijventuin (Getsemane) waar Jezus naar toe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Jezus verzet zich tegen de verlokkingen van Satan.

Verraden door Judas Iscariot, wordt Jezus gearresteerd en meegenomen binnen de stadsmuren van Jeruzalem waar de leiders van de Farizeeërs hem confronteren met beschuldigingen van heiligschennis en hem ter dood veroordelen.

Gelre Passion Arnhem, zondag 25 maart 2018 in de Walburgiskerk Arnhem. 14:30 uur aanvang concert in Walburgiskerk en processie bij de Rozet. Toegangskaarten zijn online verkrijgbaar voor het gehele concert.

Er zijn slechts 300 zitplaatsen beschikbaar, inclusief een kop koffie/thee voor € 17,50.

Online kaarten in de voorverkoop kun je speciaal bestellen via klik hier!