112

Gezonde wolvin aangereden op provinciale weg Ede

Foto: Provincie Gelderland

Op de provinciale weg N224 in Ede is zaterdagochtend een wolf doodgereden vlakbij de Planken Wambuis. Het gaat om een wolvin, in goede conditie. Dat laat de Provincie weten.

Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen over de identiteit van de wolf. Het gaat mogelijk om de wolvin die al langere tijd in dit gebied verblijft.

De wolvin is omstreeks 11:00 uur aangereden door een auto op de provinciale weg. De faunabeheerder van gemeente Ede en een boswachter van Natuurmonumenten waren als eerste ter plaatse en bevestigen dat het inderdaad om een wolf gaat. Het dier is tijdelijk over gebracht naar een beheerkantoor van Natuurmonumenten.

Autopsie

De wolvin gaat naar Utrecht, waar de Dutch Wildlife Health Center van Universiteit Utrecht sectie verricht en veterinair onderzoek doet. Wageningen Environmental Research heeft onderzoek gedaan op de plek waar het dier is gevonden. Dit is onderdeel van de afspraken in het Interprovinciaal wolvenplan. Daarin staat hoe we omgaan met de wolf en hoe aanrijdingen van dieren worden afgehandeld.

Volgens Ede Nieuws is het voertuig van de automobilist beschadigd maar raakte er verder niemand gewond.

Lees ook: Van de vier wolven in Nederland, leven er drie op de Veluwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen