Vijf Maleise beren verrast met reusachtige pompoen

Nom nom nom
Foto: Burgers' Zoo

Arnhem – Afgelopen vrijdag werden de Maleise beren van Burgers’ Zoo verrast met een reusachtige pompoen met een gewicht van 635,5 kilo en een omtrek van 4,65 meter.

Brasserie Staverden uit Ermelo doneerde de kolos aan deze nieuwsgierige alleseters van het Arnhemse dierenpark. De pompoen was al bij het Nederlands Kampioenschap Pompoen Kweken uitgeroepen tot ‘Mooiste Pompoen van Nederland’.

‘Mooiste Pompoen van Nederland’

Gerjan Puttenstein uit Wezep heeft de gigantische pompoen gekweekt, die vervolgens naar Brasserie Staverden is verhuisd om enkele weken als bezienswaardigheid het buitenterras te sieren. Met het levenseinde van de pompoen in zicht besloot eigenaresse   Katherine Haklander-Timmers van Brasserie Staverden contact op te nemen met Burgers’ Zoo met het idee de dieren als vorm van gedragsverrijking van een bijzondere aanvulling op hun menu te voorzien.

Nieuwsgierige en onderzoekende alleseters

De Maleise beren van het Arnhemse dierenpark zijn nieuwsgierige en onderzoekende alleseters. Hun voedsel bestaat normaliter uit insecten, wormen, vruchten, honing en kleine dieren. Hoewel Maleise beren bekend staan als de kleinste beren van de groep van de grote beren, hebben de dieren het formaat en de kleuren van een forse rottweiler. De beren zijn uitgerust met sterke klauwen, waarmee ze uitstekend kunnen klimmen en graven.

Kracht en behendigheid

Maleise beren zijn ondanks hun geringe formaat verrassend sterk. Moeiteloos rollen ze met een klap van hun voorpoot een fors rotsblok de helling af, die een volwassen man met moeite kan optillen. Maleise beren zijn erg actief en onderzoekend: zoals verwacht, braken ze de reusachtige vrucht met hun klauwen open om zich tegoed te doen aan de zachte inhoud. De groep van vijf beren bestaat uit twee volwassen vrouwtjes met hun bijna volwassen drie jongen, één jong van de ene moeder en twee jongen van de andere.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen