Groot onderhoud aan John Frostbrug tot in september

Foto: Renkum Nieuws

Arnhem – Op zaterdag 28 mei startte Rijkswaterstaat met een grote onderhoudsbeurt van de John Frostbrug. Dit houdt in reparatie en asfaltering van het betondek, vernieuwing van de voegovergangen en een schilderbeurt voor delen van de brug.

De werkzaamheden duren tot zaterdag 10 september.

Verkeershinder

Het verkeer over de John Frostbrug zal grote hinder ondervinden van deze werkzaamheden. De verkeershinder geldt vooral voor auto’s, motorrijders, hulpdiensten en (trolley)bussen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze periode de brug wel blijven gebruiken.

Planning

  • Van maandag 30 mei tot zaterdag 23 juli is slechts een rijstrook stad inwaarts beschikbaar voor het gemotoriseerd verkeer, inclusief het openbaar vervoer. Ook blijft er een rijstrook stad uitwaarts beschikbaar.
  • Vanaf zaterdag 23 juli tot zaterdag 10 september is de brug zeven weken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, inclusief het openbaar vervoer en de hulpdiensten.

Omleidingen en alternatieve routes

  • Trolleybussen worden omgeleid via de busbaan van de Nelson Mandelabrug.
  • Alternatieve routes richting het centrum van Arnhem zijn de N325 over de Andrej Sacharovbrug (ook wel de Pleijbrug) en de Nelson Mandelabrug.

Reisadvies

De gemeente adviseert om tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk gebruik te maken van de fiets, of de bus of trein te nemen. Als je toch met de auto gaat, maak dan gebruik van het P&R-terrein bij het GelreDome en stap over op de bus of huur daar een elektrische fiets. Met de bus ben je vanaf het P&R-terrein binnen tien minuten in het centrum (halte Rijnstraat) of op het Arnhem CS. Je hebt dan wel een (opgeladen) OV-chipkaart nodig. Plan jouw reis slim en (als het kan) buiten de spitsuren. En rijd vooral via Arnhem-Noord de stad in.
Op de website van Sim & Schoon Onderweg vind je de alternatieven om van en naar Arnhem te reizen tijdens de werkzaamheden aan de brug.

Je vindt meer informatie en updates over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen