Beleef de Romeinen tijdens het Romeinenfestival Elst

Foto: Overbetuwe Nieuws

Elst – Beleef de tijd van de Romeinen! Op zaterdag 22 oktober staat Elst in het teken van onze Romeinse geschiedenis tijdens het Romeinenfestival. Met gladiatorgevechten, spannende verhalen van Bastiaan de  Helvetiër, oude ambachten en een humoristische voorstelling, ervaar je de tijd van 2000  jaar geleden.

We leven op een bijzondere plek: Midden in het centrum van Elst, onder de Grote Kerk, bevinden zich de restanten van Gallo-Romeinse Tempels. Hier bevond zich het religieuze centrum achter  de Romeinse grens. Tijdens het Romeinenfestival beleven we de tijd van toen.

Wethouder trapt de dag af

Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder zal de dag aftrappen. Hij onthult dan ook de oude Romeinse naam van Elst. Daarnaast opent hij de Romeinse  rondwandeling door Elst en presenteert de Unesco-fietsroute.

“Tijdens het Romeinenfestival kan jong en oud op een leuke en informatieve manier kennis maken met de unieke historie van onze woonplaats. Een leuk begin van de herfstvakantie!”

Romeinse markt

Op de markt tegenover het gemeentehuis staan Romeinse en inheemse ambachten. Bewonder het werk van de houtdraaier, leerbewerker, bronsgieter en kralenmaker. Maak je eigen wierook en leer alles over Romeinse kleding of ga in gesprek met een Romeinse soldaat. Maak kennis met de Romeinse offerrituelen bij de Grote Kerk en luister naar de muzikanten.

Voorstellingen in Park Lingzegen

Ieder half uur is er een voorstelling in Park Lingezegen. Meesterverteller Bastiaan de Helvetiër vertelt spannende Romeinse verhalen. Bij de Gladiatorendemonstraties kom je van alles te  weten over gladiatoren. In de voorstelling ‘Wieger de Fries en de Romeinse grafrovers’ houden drie verveelde Romeinse soldaten het niet meer uit in het legerkamp. Ze besluiten op avontuur te gaan in het land aan de andere kant van de limes, het land van de Friezen. Daar stuiten ze op  een grote schat, maar met die schat komen ze over hun oren in de problemen.

Programma en locatie

Markt voor het gemeentehuis, Dorpsstraat 67 in Elst:

Om 11.00 uur opent wethouder  Dimitri Horsthuis-Tangelder het Romeinenfestival. Daarna is er tot 17.00 uur Romeinse Markt met diverse ambachten en muziek. Vanaf 14.00 uur zijn er ook presentaties van de Romeinse prijsvraag voor basisscholen uit Overbetuwe.

Grote Kerk, Sint Maartenstraat 32B in Elst:

Van 11.30 tot 17.00 uur zijn er offerrituelen  te zien op het plein voor de kerk. Van 13.30 tot 15.50 uur zijn er rondleidingen in de Grote Kerk, gericht op de Gallo-Romeinse tempels. De toegang is gratis, maar inschrijving verplicht bij de tempeltent voor de Grote Kerk. De rondleidingen zijn toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.

Evenemententerrein Park Lingezegen, De Park 10 in Elst (bij Landerij De Park):

  • 11.00 start.
  • 11.30 / 12.30 / 13.30 / 14.30 / 15.30 uur: voorstelling Bastiaan.
  • 12.00 / 14.00 uur: voorstelling Gladiatoren.
  • 13.00 / 15.00 uur: voorstelling Wieger de Fries.
  • 16.00 uur: eind.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen