Een heleboel Rijkspolitie Porsches komen zondag bijeen in Heteren

Foto: DM van Hellesem

Heteren – Aanstaande zondag komen er een heleboel Rijkspolitie Porsches naar het Porsche Centrum Gelderland in Heteren. Wie kent ze nog? Vanaf de jaren ’60 reed de Rijkspolitie met Porsches 356.

Daarna kwamen de 911’s, uitgevoerd in het wit met oranje en later met blauw. Die zag je in je achteruitkijkspiegel echt wel aankomen!

rijkspolitieKorps Rijkspolitie

Het Korps Rijkspolitie werd in 1945 opgericht en opgeheven in 1994. Door een reorganisatie bij de Nederlandse Politie werden de gemeentelijke Politiekorpsen samengevoegd met het Korps Rijkspolitie.

De organisatie verwacht zo’n 40 Rijkspolitie Porsches: “De collectie welke bijeenkomt, bestaat uit alle verschillende modellen en uitvoeringen van de Porsches waarmee de Rijkspolitie tussen 1962 en 1996 de Nederlandse wegen trotseerde. Aan dit evenement is een goed doel verbonden en wel Stichting ALS. Het evenement is bedoeld voor eigenaren van een originele Rijkspolitie Porsche en we willen op deze manier graag de voertuigen aan het publiek tonen.”

rijkspolitie“Tevens hebben wij oud AVD-ers (ex Porsche surveillanten), aangeschreven om bij dit evenement aanwezig te zijn en ze de gelegenheid te geven voor een weerzien met “hun” Porsches en natuurlijk de collega’s.”

Zondag 23 juli, van 10.00 uur tot 12.30 stellen ze de voertuigen op bij Porsche Centrum Gelderland in Heteren voor pers en belangstellenden. Iedereen is welkom om dit spektakel te aanschouwen!

Naar verluid zouden een aantal bekende Nederlanders Porsches besturen, wie dat zijn, dat zie je zondag!

Je vindt het Porsche Centre Gelderland aan de Ressenerbroek 2 in Heteren

Zie ook: Fotoserie: 60 jaar Porsche 911 Expositie Porsche Centrum Gelderland

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen