Lunchroom 12-Uurtje thuis in Doorwerth en verruimt openingstijden

Foto: Renkum Nieuws

Zo’n 3,5 jaar zitten Sylvia en Bert Schoemaker met Lunchroom 12-Uurtje nu gevestigd in winkelcentrum De Weerd in Doorwerth en ze hebben het er erg naar hun zin.

Advertorial

Tijd om de openingstijden wat te verruimen: vanaf 1 mei is 12-uurtje ook op maandag open.

Terras

De horecagelegenheid had zich al rap uitgebreid naar buiten richting de Van der Molenallee. Op het ruime terras kun je heerlijk in de zon zitten en vorig jaar zijn alle tafelbladen vervangen voor een leuk houtdesign met een kleurtje ertussen. Bloembakken geplaatst en die natuurlijk voorzien van bloemen en planten.

Op verzoek van de gasten én van het personeel, gaat 12-Uurtje in de maanden juli en augustus ook open vanaf 12:00 tot 18:00 uur. Bert vertelt geamuseerd “Het personeel wilde het graag gaan proberen om op zondag open te gaan. Leuk he, ze zullen het die dag ook zelf moeten doen want Sylvia en ik houden gewoon onze vrije dag.”

“Ik heb daar echt het volste vertrouwen in, ik heb geweldige mensen in dienst. Niet alleen qua werk hoor, ze hebben altijd tijd voor een praatje met de gasten en altijd goede zin. De sfeer is hier daarom goed en mensen komen graag terug.”

Jong en oud

In een lunchcafé kun je natuurlijk tussen de middag eten, daar ontleent 12-Uurtje uiteraard zijn naam aan maar ook voor het avondeten kun je terecht. Vroeg, want de keuken sluit om 17:30 en de lunchroom om 18:00 uur.

“We hebben hier relatief veel ouderen, die zijn het gewend om vroeg in de avond te eten. We zorgen hier sowieso goed voor de ouderen. Als ze in het bezit zijn van een pasje op naam van de Ouderenbond, kost een kopje koffie met gebak maar 5 euro.” vertelt Bert.

De laatste tijd komen er ook steeds meer jongeren binnenlopen. “Ja dat valt wel op. Maar ik zie ook een toename door het terras. Vorig jaar stopten veel wandel en fiets recreanten om pauze te houden. Als het zonnetje schijnt, zit er eigenlijk altijd wel iemand op het terras.”

“Sinds twee jaar doen we ook mee met Social Deal. Dan plaatsen we daar een leuke aanbieding, mensen kunnen dan zo’n voucher kopen en komen langs wanneer het hen uitkomt. Leuk is dat, dan komen ook mensen van buiten de regio langs. Die zijn nog wel eens verbaasd dat het winkelcentrum nog zo groot is met een aantal bekende, landelijke winkeliers en zie je nog wel eens terugkomen.”

Thuis

Bert en Sylvia voelen zich helemaal thuis in winkelcentrum De Weerd. Ook op andere gebieden mengen ze zich tussen het Doorwerthse. Zo zijn ze dit jaar ook met Koningsdag open, van 11:00 tot 18:00. “Dit jaar wordt Koningsdag hier binnen in het winkelcentrum gehouden. Die arme kinderen zijn de afgelopen jaren weggeregend! Dat risico kun je niet meer lopen, vandaar dat we het verplaatst hebben naar binnen.”

Vanaf 1 mei de maandag open en in juli en augustus ook op zondag, dat worden twee drukke maanden. Maar voor het zover is, gaan ze bij 12-Uurtje nog even genieten van een paar dagen vrij, met de Pasen is 12-Uurtje gesloten van 20 tot en met 24 april.

Je vindt Lunchroom 12-Uurtje aan de Van der Molenallee 121 in Doorwerth. Op de website kun je de menu’s bekijken en als je Facebook hebt, kun je hun pagina volgen voor de actuele feitjes.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden