Horecaondernemers roepen op om te komen picknicken

Foto: Peter H, pixabay

Horecaondernemers hopen op zondag vele mensen te mogen begroeten in de binnensteden voor een landelijk picknickmoment. Het idee om te picknicken en ondernemers te ondersteunen ontstond in Breda waar eind februari al een soortgelijk initiatief was.

Volgens de initiatiefnemers doen ondernemers in verschillende steden mee waaronder Alkmaar, Maastricht, Bergen op Zoom en Venray.

Afhalen en naar je kleedje

Mensen die willen picknicken hoeven geen eigen eten en drinken mee te brengen. De kroegen en de restaurants gebruiken hun afhaalfunctie om iedereen van eten en drinken te voorzien. Haal af, neem een kleedje mee,  zoek een plekje en picknicken maar. Wel daarna zelf je afval opruimen/meenemen!

De picknick is een reactie op het kabinetsbesluit om de terrassen voorlopig dicht te houden. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland zei eerder begrip te hebben voor het initiatief. De organisatie hoopt dat van de actie een “duidelijk signaal” uitgaat naar Den Haag. Dit omdat “het water veel ondernemers aan de lippen staat.”

Volgens KHN kan de horeca met inachtneming van de coronavoorschriften veilig open.

Bron: nieuws.nl