Gokana Sushi Bar: nieuwe naam, zelfde kok en nog steeds lekkere sushi

Pauline (l) en Dionne (r)
Foto: Gokana Sushi Bar

Renkum – Het pand ziet er nog hetzelfde uit maar dat zal snel veranderen bij de Gokana Sushi Bar aan het het plein van de Dorpsstraat. Pauline die onder andere als kok eerst voor Jeffrey werkte, heeft de zaak overgenomen.

Advertorial

“Jeffrey is zich bezig gaan houden met andere zaken.” lacht ze “Ik niet, ik kan me niet voorstellen dat ik iets anders ga doen. Ik vind sushi maken, maar ook eten nog steeds geweldig.” Je mag het ook best Pauline’s passie noemen en passie, heeft zijn tijd nodig.

Op bestelling en vers

Sushi maak je met verse ingrediënten en je zult bij de Gokana Sushi Bar niet anders aantreffen. “De sushi wordt pas bereid na de bestelling en daarom kan het even duren voor je bestelling klaar is.” verontschuldigt ze. Soms vinden mensen dat ze lang moeten wachten en dat vindt ze vervelend. Mensen wijten dat aan de bezorging maar als alles op bestelling gemaakt wordt, heeft dat nu eenmaal zijn tijd nodig. Het bezorgen als het éénmaal klaar is, is zo gebeurd. Het scheelt vaak een hoop als mensen van te voren bestellen, als je al weet dat je die avond sushi wilt eten. Maar we weten hoe het soms kan gaan en dan bedenk je kort van te voren dat je trek hebt in sushi. Hou er dan rekening mee dat bezorging binnen een kwartier of een half uur, niet gaat lukken.

“Mensen kunnen via Thuisbezorgd bestellen maar ook direct bij ons en soms is het gewoon druk. Maar je kunt nu eenmaal niet meer doen dan je kan.” Gelukkig hoeft ze het niet alleen te doen en staat Pauline samen met Dionne in de keuken. “Ze werkt hier nu een jaar of drie en ze vindt het net zo leuk, misschien nog wel leuker dan ik!”

De sushi in de Gokana Sushi Bar wordt nog steeds in American Fusion Style bereid. Dat betekent niet alleen sushi die iets groter is dan de traditionele, de gerechtjes bestaan ook uit minder rijst en meer ingrediënten.

Terras en Poké Bowl

Bij het maken van de verschillende sushi is de opmaak ook heel belangrijk en daar kunnen beide dames hun ei wel in kwijt. Daarom is er ook een terrasvergunning aangevraagd bij de gemeente en komen er straks twee tafeltjes voor het kleine terras gezet want het opdienen aan een tafel, daar hebben ze allebei ook erg zin in.

Ook staat het in de planning om binnenkort Poké Bowls aan te bieden, poké is een Hawaïaans gerecht maar ook met verse rauwe vis bereid. Ook aangepaste versies bestaan met bijvoorbeeld kip. Kortom, genoeg plannen voor de toekomst en hopelijk komt de coronapandemie ook niet meer terug. De Sushi Bar wordt langzaam omgeturnd naar de Gokana Sushi Bar.

“Gokana betekent ook luxe, luxueus en ik vond het een mooie toevoeging.” Aangezien de zaak in 2018 nog helemaal verbouwd, of eigenlijk gebouwd is, hoeft Pauline niet veel te veranderen en kan zij zich blijven toeleggen op wat ze het liefste doet: het maken van verse, aantrekkelijke en vooral lekkere sushi!

Je vindt de Gokana Sushi Bar aan de Dorpsstraat 47 (aan het pleintje) in Renkum. Bestellen doe je via telefoonnummer 0317-356491 of via de website bij ‘Bestel Online’.  Je kunt je eten zowel af halen als laten bezorgen, daar zijn verschillende momenten voor.

GokanaBezorgtijden

 • maandag: Gesloten
 • dinsdag: Gesloten
 • woensdag: 17:00-20:00
 • donderdag: 16:45-20:30
 • vrijdag: 16:45-20:30
 • zaterdag: 16:45-20:00
 • zondag: 16:45-20:00

Afhaaltijden

 • maandag: Gesloten
 • dinsdag: Gesloten
 • woensdag: Gesloten
 • donderdag: 15:30-20:30
 • vrijdag: 15:30-20:30
 • zaterdag: 15:00-20:00
 • zondag: 15:00-20:00

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Cookieinstellingen