Bioboeren willen dat biologische producten goedkoper worden

Foto: lumix2004, Pixabay

Biologische producten liggen voor een te hoge prijs in de schappen vergeleken met niet-duurzaam geproduceerd eten en drinken, zegt de vereniging van biologische boeren en tuinders Biohuis.

Supermarkten zouden volgens de belangenbehartiger meer biologische producten kunnen verkopen voor een lagere prijs als winkels hun winst op deze producten in eurocenten bepalen, stelt Biohuis.

Inkoopprijs

Supermarkten bepalen de winst op producten door een bepaald percentage te berekenen over het bedrag waarvoor ze artikelen inkopen. Supermarkten kopen biologische producten in voor hogere prijzen vergeleken met de niet-duurzame varianten omdat biologische boeren en tuinders hogere kosten maken. Ze gebruiken bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Consumenten gaan eerder voor de niet-biologische producten omdat die goedkoper zijn.

Door een bepaald aantal eurocenten bovenop de inkoopprijs te berekenen, worden biologische producten goedkoper en zullen supermarkten er meer van verkopen, zegt een woordvoerster van Biohuis. Biologische producten kunnen daarnaast goedkoper door de btw op dit soort producten af te schaffen of te verlagen. De organisatie pleit hier al langer voor. Belangenorganisatie Bionext en supermarkten zijn hierover volgens haar in gesprek.

Supermarkten rekenen een hogere marge omdat producten die biologisch geproduceerd zijn minder vaak worden verkocht dan niet-duurzaam geproduceerde varianten, stelt de woordvoerster. “Dat komt natuurlijk ook door die hogere marge.”

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen