Expositie: De 19e eeuw bij Museum Veluwezoom

Foto: Museum Veluwezoom

Doorwerth – Museum Veluwezoom heeft de presentatie van haar schilderijen opeens in het jasje van de 19e eeuw gestoken. De bezoekers genieten van een geheel andere aanblik van de grote zaal op de 2e etage van kasteel Doorwerth.

“10 schilders van de Veluwezoom” hangen daar per kunstenaar in ‘wolken’ geclusterd in de zogenaamde ‘kabinet’ opstelling waar galerieën vanaf 1800 mee vol hingen. Het doet eer aan de kunstenaars die leefden vanaf ongeveer 1820 en geeft een directe aanblik van ieders kunnen en ontwikkeling door de jaren heen. De “Oosterbeekse School” in optima forma gepresenteerd!

Het publiek reageert aangenaam verrast en met wat toelichting in de brochure, en van de vrijwilligers voelt men zich terug in de tijd. Tot 1 september loopt de tentoonstelling en het Museum nodigt iedereen graag uit mee te genieten.

Museum Veluwezoom is gevestigd in Kasteel Doorwerth op de 2e etage. (Fonteinallee 2b, Doorwerth)

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen