Expositie: Het Beekdal door de ogen van kinderen

Foto: D. Moesker

Renkum – Begin april trokken de leerlingen van groep 8 van KBS De Keijenberg het Beekdal in om natuurfoto’s te maken. De opdracht was om mooie natuurvondsten van diverse kanten te fotograferen.

De kinderen kregen speciale fototoestellen en waren vrij om zelf te gaan speuren en ontdekkingen te doen. Het resultaat was verrassend en een hele mooie gelegenheid de wanden van het bezoekerscentrum te vullen.

Door de ogen van de kinderen

Het initiatief kwam van de Stichting KidzKlix. Hun missie is om kinderen van de groepen 5 t/m 8 van te natuur te laten genieten. Met het geven van workshops door heel Nederland hopen ze dat kinderen nu en later zorgvuldig met die natuur omgaan. In 2023 ontving de Stichting KidzKlix een mooie subsidie van de gemeente Renkum. Ze mochten een aantal scholen benaderen voor het geven van een workshop natuurfotografie, binnen het kader van natuur- en milieueducatie.

Groep 8 van KBS De Keijenberg was een van de uitgekozen klassen en in de expositie zie je een mooie variatie van de best gelukte foto’s per kind. De expositie is te zien in het bezoekerscentrum aan de Nieuwe Keijenbergseweg 170 in Renkum en is te zien t/m 25 augustus.

Open: Woensdag t/m vrijdag: van 13:00 tot 17:00 uur. Zaterdag & zondag: van 10:00 tot 17:00 uur.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen