Tentoonstelling Beekdal Beestje van fotograaf Jan Huijs

Foto: Jan Huijs

In het informatiecentrum Renkums Beekdal is van 27 augustus tot en met 26 november de tentoonstelling Beekdal Beestjes te zien.

Deze fototentoonstelling toont foto’s van Jan Huijs, beekdalbewoner.

Beekdal Beestje

Hij heeft tijdens omzwervingen in het beekdal foto’s gemaakt van insecten, slakken, spinnen en kikkers. Allemaal Beekdal Beestjes die zijn belangstelling wekten. Bezoekers kunnen meegenieten van de schoonheid van de beekdal beestjes die Jan met zijn camera heeft vastgelegd.

Jan Huijs kwam na een periode in Afrika in 1990 toevallig in het Renkums Beekdal terecht en is er nooit meer weggegaan. Nog steeds komt hij beroepsmatig veel in Afrika op de meest uiteenlopende, en vooral ook fascinerende plaatsen. Fotografie heeft in zijn werk steeds een belangrijke rol gespeeld.

Zowel bij de documentatie van zijn activiteiten, maar ook voor het vastleggen van de schoonheid die elk volk, land en streek te bieden heeft.

Bijzondere fotocollectie 

De natuur heeft Jan altijd al gefascineerd. De verwondering over de geraffineerdheid, de schoonheid, de absolute genialiteit van de eindeloze variatie aan levensvormen. De fotografie is voor hem vooral ook een middel waardoor je aandachtiger gaat observeren.

Tijdens het hardlopen in het Renkums Beekdal gaat de camera altijd mee. En steeds zijn er ontdekkingen. Steeds voelt hij de verbazing over de schoonheid; die zomaar aan je voeten ligt…

De foto’s van de Beekdal Beestjes geven een impressie van de variatie van die kleine wonderlijke levensvormen die hij in de loop van de tijd hier mocht ontmoeten.

Entree: gratis

Waar: Nieuwe Keijenbergseweg 170, Renkum

Wanneer: 27 augustus t.m 26 november 2017

Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur. Zaterdag en zondag: 11:00 tot 17:00 uur

'
article
25488
Tentoonstelling Beekdal Beestje van fotograaf Jan Huijs, beekdalbewoner
In het informatiecentrum Renkums Beekdal is van 27 augustus tot en met 26 november de
https://renkum.nieuws.nl/exposities/25488/tentoonstelling-beekdal-beestje-van-fotograaf-jan-huijs/
2017-08-27T10:41:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/09/05164008/Jan-Huijs.jpg
Beekdal, Beekdal Beestje, Expositie, fotograaf, fototentoonstelling, Het Beekdal, informatiecentrum Renkums Beekdal, Jan Huijs, Renkum Nieuws, Tentoonstelling
Exposities