Tentoonstelling “Pastels in de Passie-tijd” in de Vredebergkerk

Foto: Juke Hudig

Juke Hudig brengt in haar pasteltekeningen de verschillende stadia van lijden tot uitdrukking. Maar hoe duister het beeld ook is, het licht worstelt zich er altijd weer doorheen.

De beelden weerspiegelen kwetsbaarheid en kracht, gebrokenheid en heelheid.

Licht

Juke Hudig, JH-158

“In 1990 verscheen op een donkere mistige februaridag een beeld dat mijn leven zou veranderen. Ik tekende een kaal winterbos en opeens doemde onder mijn hand het beeld op van een gekruisigde. Het beeld van een crucifix zonder kruis. Het kruis was zijn lichaam, genageld aan een boom.”

“De crucifixen bleven meer dan een jaar komen in verschillende stadia van lijden: wanhoop, pijn, verlatenheid, overgave en bevrijding. De beweging van het kruis moest zich verankeren in mijn lichaam; ik moest het accepteren en leren ontvangen en begrijpen. Ik was aangeraakt, maar had geen idee wat dat betekende.”

“Twee jaar geleden, 25 jaar later, tekende ik weer crucifixen. Ze zijn in het licht verankerd en opgestaan.”

Bekijk hier meer van Jukes werk.

Openingstijden:

Ma, do en vrijdag van 9.30 – 11.30 uur, mits de ruimten verhuurd zijn! Dus altijd even bellen naar kerkbureau: 026-3333094.

Locatie: Vredebergkerk, van Toulon van der Koogweg 3, Oosterbeek. Ingang: achteringang van de kerk, wanneer de hoofdingang gesloten is.

Info: [email protected].

Cookieinstellingen