Expositie in de Kreek: ArtEZ studenten over vrijheid

Foto: ArtEZ

Op dinsdag 4 februari is een nieuwe tentoonstelling geopend in cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek in Oosterbeek. Werken van studenten van verschillende ArtEZ-studierichtingen.

Het project werd door drie groepen studenten in Oosterbeek op drie locaties uitgevoerd. Oosterbeek was gekozen vanwege haar belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog; het project heeft als thema vrijheid. De centrale vraag van de studenten was: Leeft Oosterbeek in het verleden?

 

Het antwoord valt te bediscussiëren maar dat is ook zeker aan jullie als bezoeker! Praat met de studenten en ook met elkaar. Krijg een kijkje in Oosterbeek dat hopelijk anders is dan dat u gewend bent.

Onderdeel van dit project was een bezoek aan kunstenaarsateliers in de Reijenga MAVO en bij kunstverzamelaars thuis; ook gingen ze naar de donderdagmarkt om mensen te interviewen en bestudeerden ze oude kaarten uit de WOII om veranderingen in het dorp te kunnen ontdekken.

De tentoonstelling is te bezichtigen in het cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek vanaf dinsdag 4 februari t/m zaterdag 29 februari tijdens de openingstijden.

Locatie: Cultuur- en ontmoetingscentrum Kreek, Weverstraat 24 in Oosterbeek. Meer informatie: kreekoosterbeek.nl

studenten

Dossier: 75 Jaar Vrijheid
Cookieinstellingen