Fototentoonstelling: Ontmoetingen op Quadenoord

Foto: Yoko Huijs

Renkum – Tot 19 juli is de fototentoonstelling: Ontmoetingen op Quadenoord, in MFC Doelum te zien. Deze keer zie je werk van fotograaf Jan Huijs, die zelf in het Renkums Beekdal woont.

Jan kwam in 1990, na een lange periode in Afrika, via wonderlijke wegen in dit Beekdal terecht en is er nooit meer weggegaan. Nog steeds komt hij beroepsmatig veel in Afrika op de meest uiteenlopende plaatsen.

Fotografie

Fotografie heeft in zijn werk steeds een belangrijke rol gespeeld. Zowel bij de documentatie van zijn activiteiten, maar ook voor het vastleggen van de schoonheid die elk volk en land te bieden heeft. Na 32 jaar dat hij hier woont, blijft het Beekdal boeien; elk seizoen heeft zijn eigen schoonheid. Nog steeds brengt elke wandeling een nieuwe verrassing. Het kan een uitzicht zijn over de paardenweien of de sterrenhemel, maar vaak ook de kleine verrassingen van details met insecten, dauwdruppels, kikkers of slakken.

Bezoekers kunnen meegenieten van wat Jan met zijn camera heeft vastgelegd. De meeste zijn genomen op Quadenoord waar hij met zijn gezin woont. In een serie van twee presentaties op grootbeeldschermen, neemt hij je mee met zijn ontmoetingen, met zijn emoties, soms zijn ontroering of bezorgdheid maar vooral ook zijn verwondering.

Bij de foto bovenaan:

Ontmoeting met een uitgebloeide paardenbloem die wordt bezocht door een spinnetje… Onze poes Puma vindt het altijd razend interessant om er bij te zijn. Voor ontmoetingen met de kleine wereld moet je wel vaak wel door de knieën om details waar te nemen! Maar dat is het dubbel en dwars waard! Deze was het een uitgebloeide paardenbloem die wordt bezocht door een spinnetje… Onze poes Puma vindt het altijd razend interessant om er bij te zijn!

Locatie  MFC Doelum, Hogenkampseweg 45in Renkum

Serie 1: Herfst-Winter (80 foto’s), Serie 2: Lente-Zomer (80 foto’s)

Periode en openingstijden

  • 19 mei-19 juli
  • Maandag t/m Vrijdag: 7:30-23:00
  • Zaterdag: 7:30-13:00
  • Zondag: 7:30-14:30

Toegang is gratis. Bekijk Jan’s foto’s op Instagram.

ontmoetingen

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen