Fototentoonstelling ‘Open je Ogen voor mensenhandel’

Foto: gemeente Renkum

Van woensdag 20 juli tot dinsdag 9 augustus 2022 staat de reizende tentoonstelling ‘Open je Ogen voor mensenhandel’ in Renkum aan de Europalaan, ter hoogte van het Europaplein.

Deze fototentoonstelling toont portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel. Burgemeester Agnes Schaap: “Deze tentoonstelling laat op indrukwekkende wijze zien dat mensenhandel ook hier in Nederland en ook in onze regio voorkomt, en wat het met het slachtoffer doet. Het is belangrijk dat wij onze ogen allemaal openen voor mensenhandel. Dat we signalen zien en bij de politie of misdaad anoniem melden”.

mensenhandelIngrijpende verhalen van slachtoffers

De tentoonstelling toont zeer ingrijpende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen. Dit gebeurt in Nederland. Het gebeurt onder je ogen, zonder dat je het ziet. Wethouder Marinka Mulder: “Slachtoffers van mensenhandel zijn vaak afhankelijk van de alertheid van omstanders. Omstanders zoals jij.”

Het verhaal van Brenda

“Als meisje van 15 kwam ik door een vriendinnetje terecht bij de verkeerde groep jongens. Door hen ben ik aan de drugs geraakt, misbruikt, gebruikt en uitgebuit in Nederland en ook een tijdje in het buitenland. Daar hoefde ik zelf wat minder mannen te ontvangen, maar moest ik op de anderen letten. Dat ging me te ver. Daar heb ik zoveel ellende gezien. Dat vond ik echt te erg. Dit soort misbruik en uitbuiting komt zo ontzettend veel voor in Nederland en in het buitenland. In gewone eengezinshuizen, in flats, in de grote steden en daarbuiten. Grote netwerken van mannen, maar ook vrouwen die, hier hun geld aan verdienen. Met een niet te stoppen wreedheid. En niet alleen heel veel meisjes zijn slachtoffer, ik heb ook veel jongens gezien.”

‘Brenda’

Meld misdaad anoniem

Over de fototentoonstelling

Open je Ogen is een initiatief van CoMensha. Concept en realisatie fototentoonstelling ‘Open je Ogen’: Stichting Open Mind. Fotografie: Ernst Coppejans.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen