Expositie Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars: ‘Transitie’

Transitie van afval, Willem Jansen
Transitie van afval, Willem Jansen
Foto: KWA

Oosterbeek/Arnhem – Op zaterdag 22 en zondag 23 april organiseert de Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars KWA op twee bijzondere locaties een tentoonstelling met als thema ‘Transitie’.

Zowel in de Sint Bernulphuskerk in het hart van Oosterbeek als in de Rembrandtzaal van wijkcentrum de Bakermat in de burgemeesterswijk in Arnhem, worden werken getoond van leden van de KWA. Op de expositie is heel divers werk te zien: beelden, keramiek, tekeningen, schilderijen en grafische kunst.

Vrijetijdskunstenaars

De Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars KWA, die in 2019 haar 50-jarig jubileum vierde, telt ongeveer 300 leden uit Arnhem en omstreken. Zij vormen een gevarieerd gezelschap met diverse achtergronden. Wat hen bindt, is de affiniteit met allerlei vormen van beeldende kunst en de wens zich daarin verder te bekwamen. Dit doen zij onder deskundige en bevlogen leiding van acht docenten, allen professionele kunstenaars.

Het kenmerkende van de KWA is de grote individuele vrijheid en flexibiliteit: iedereen, van beginner tot vergevorderd Vrijetijdskunstenaar, volgt zijn/haar eigen ambitie, belangstelling en tempo en kiest zelf zijn (combinatie van) activiteiten en frequentie van deelname. De KWA beschikt over eigen ateliers in een karakteristiek voormalig schoolgebouw aan de Kemperbergerweg in Schaarsbergen, waar alle faciliteiten aanwezig zijn voor diverse kunstvormen.

De sfeervolle binnentuin, gedeeltelijk met overkapping, doet dienst als buitenatelier. Naast het reguliere programma zijn er aanvullende activiteiten zoals workshops, exposities, excursies, atelierbezoeken en lezingen, die gelegenheid bieden tot verdere ontwikkeling en verdieping.

 

Transitie

Speciaal voor deze expositie hebben de leden van de KWA zich laten inspireren door het actuele thema ‘Transitie’. Alle deelnemers geven op eigenzinnige wijze vorm aan dit thema.

Locaties:

  • Bernulphuskerk Oosterbeek, Utrechtseweg 129, 6862 AG Oosterbeek
  • Wijkcentrum Bakermat, van Nispenstraat 139, 6814 JA Arnhem

Openingstijden op beide locaties:

  • zaterdag 22 april van 11:00 tot 17:00
  • zondag 23 april van 11:00 tot 17:00

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen