Expositie collectie Pim Kwak in Concertzaal trekt veel publiek

Foto: beeld in de Rijnzaal
Foto: beeld in de Rijnzaal
Foto: stichting CultuRe

Oosterbeek – De expositie: Oosterbeeks kunstenaarsdorp herleeft, in de Concertzaal trekt veel bezoekers. Het blijkt een trekpleister te zijn voor zowel bewoners uit de regio maar ook van daarbuiten zoals toeristen.

Het gastenboek staat vol van positieve opmerkingen over de expositie en oproepen om deze schilderijen ook te laten terugkomen.

Collectie Pim Kwak

Deze unieke tentoonstelling is nog tot en met zondag 27 augustus a.s. te zien en zal in deze vorm niet zo terugkomen. Als men dit erfgoed, dat nu toebehoort aan de gemeente Renkum, nog wil bewonderen, zal de bezoeker niet worden teleurgesteld. In de agenda op de website van CultuRe staan diverse activiteiten, zoals wandelingen en workshops voor jong en oud.

De bezoeker krijgt een beeld van de sfeer uit de periode van het kunstenaarsdorp en de Vereniging Pictura Veluvensis, maar ook over de ontwikkeling van de natuur in deze regio. Van de prachtige Collectie Pim Kwak krijgt de bezoeker ongeveer 90 schilderijen te zien, slechts een deel van de totale schenking aan de gemeente Renkum. Een oud-inwoner van Oosterbeek heeft namelijk na het overlijden van Pim Kwak de Collectie gekocht en de belangrijkste schilderijen (154)  geschonken aan de gemeente Renkum.

De tentoonstelling kun je nog bezoeken in de Concertzaal, Rozensteeg 3 te Oosterbeek van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen