Renkum Bomvol én Renkum Proeft zonovergoten en (bom)vol vrolijke mensen

Renkum – Wat was het zaterdag warm, heet zelfs en ondanks de waarschuwingen voor de hitte, kwam Renkum afgelopen zaterdag voor Bomvol en Proeft in grote getale naar het dorp. Alsof het twee jaar geleden was….

En dat was het natuurlijk ook. Dus heeft men extra zin om er op uit te gaan. Maar er is ook zeker weer veel zin iets te organiseren!

Bomvol plezier

Een goede voorbereiding is het halve werk. Nu was de voorbereiding gehaaster dan normaal maar dat had de pret niet gedrukt. Voorzitter van winkeliersvereniging Renkum Centrum, Peter Snapper pendelde op zijn fiets vrolijk heen en weer tussen de Dorpstraat, waar Renkum Bomvol plaatshad, en het Europaplein, waar Renkum Proeft vanaf de middag was begonnen. In zijn kielzog, of misschien wel precies andersom, Anita van den Born, die vrijdag nog in de lantaarnpalen zat om de kleurige bollen op te hangen in de straten, geassisteerd door andere vrijwilligers die deze dag tot een succes maakten.

Of ze even een videootje op wilde nemen voor op de Facebook van Renkum Nieuws wat er zaterdag allemaal in Renkum te doen was, die kun je hier bekijken. Daarna ging het ieder hun weegs; genoeg te doen!

In de Dorpsstraat hadden de meeste ondernemers een deel van hun waar buiten gestald, tussen de andere stalletjes met leuke waar in. Niet allemaal. Vlees, chocolade en kaas had men toch maar binnen laten liggen. Het was in de winkels veel koeler, een mooie plek om af te koelen en ze deden allemaal goede zaken. Iedereen was blij weer eens zoveel mensen te verwelkomen in hun onderneming. Op de terrassen zaten vrolijke mensen met dorst, zin in een hapje of een ijsje die blij waren een ander weer eens te begroeten.

Die hitte, die nam iedereen voor lief en het viel toch eigenlijk best mee?

Weer ontmoeten

Op het Europaplein was het net zo gezellig. Ook daar blije gezichten, sommigen blij met de schaduw van de grote tent, anderen genietend van de warme zon daarbuiten. Ook hier weer veel Renkumse ondernemers te vinden en omdat dit evenement Renkum Proeft heet, horecaondernemers die gerechten hadden mee genomen om te proeven maar ook om je maag te vullen natuurlijk. Janet Bakker van Renkum Leeft tevreden: “Heerlijk toch! Eindelijk weer!” Met haar hoofd alweer bij de organisatie van de Renkum Airborne: “Het wordt echt supertop.” vertrouwt ze ons toe.

Het hoofd van een vrijwilliger staat nooit stil!

Twee organisaties, twee evenementen maar daar was niets van te merken, het sloot op elkaar aan en volgde elkaar op in mooie harmonie. Daardoor konden de ondernemers en vrijwilligers die de hele dag in de hitte aan het werk waren geweest, die avond ook even lekker ontspannen met een drankje en muziek van de Pauwergirls en Erwin Roelofsen.

Zie de foto’s hierboven.

Muziek maakt alles beter

Volop muziek in Renkum zaterdag, muziekvereniging Eendracht maakte muziek op het Dorpsplein, het inspireerde een dame met kleurige waaiers tot een dans en ook Slagwerk Renkum, onderdeel van de Eendracht liet energiek van zich horen. De Pauwergirls waren op tour door de Dorpsstraat en traden her en der eventjes op voordat zij op het Europaplein het podium in beslag namen. Zie en hoor het in de video hieronder.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen