Nel en Jan Ravier-Engelen zijn 70 jaar getrouwd!

Foto: Berry de Reus

Oosterbeek – Afgelopen donderdag bezocht burgemeester Agnes Schaap het 70-jarige echtpaar Nel en Jan Ravier-Engelen uit Oosterbeek. De burgemeester feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Renkum met een grote bos bloemen.

Op 20 april vierden Nel Ravier-Engelen en Jan Ravier hun 70-jarig huwelijksjubileum.

Vaak verhuisd

Nel en Jan zijn in hun huwelijkse leven wel 15 keer verhuisd en wonen nu 11 jaar in Oosterbeek. Dat verhuizen bracht het werk van Jan met zich mee: vlieger bij de Koninklijke luchtmacht. Van jachtvliegtuig tot helicopter, van vlieger tot vliegerinstructeur. Aan sterke verhalen geen gebrek. Daarnaast verzorgde hij ook de vluchten voor het Koninklijk Huis. Dat heeft hij 10 jaar gedaan en bij zijn afscheid heeft H.M. Koningin Beatrix hem het Erekruis van de Huisorde van Oranje verleend.

ravierTerwijl Jan vloog, voedde Nel hun 5 kinderen op en was zij huishoudmanager. Zelf komt zij uit een groot gezin met 15 kinderen dat met elkaar de dertiger jaren crisis en de tweede wereldoorlog zo goed mogelijk doorstaan heeft, dus zij weet van aanpakken en volhouden. Teamwork met een taakverdeling die goed bij hun talenten en voorkeur paste. Inmiddels zijn de kinderen uitgevlogen, zijn er 6 kleinkinderen geboren en tellen Nel en Jan zelfs 10 achterkleinkinderen.

Jan is in november 2022 verhuisd naar woonzorgcentrum Felixoord. Nel kwam hem in december 2023 achterna. Ze waren toen erg blij dat aan hun gedwongen LAT-relatie van ruim een jaar een einde kwam en dat ze weer onder een dak konden wonen. Het 70-jarig jubileumfeest wordt met kinderen, kleinkinderen, broers, zussen en hun partners gevierd. Bescheiden, gelet op de leeftijd van het platina bruidspaar, maar niet minder enthousiast.

Nel en Jan waren blij en vereerd met het bezoek van de burgemeester. Zij hebben haar het geheim van hun goede relatie verklapt: altijd alles met elkaar bespreken en vooral veel lol hebben met elkaar.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen