Eep en Mieke Gerritsen-van Kooten zijn 70 jaar getrouwd!

Foto: Berry de Reus

Wolfheze – Burgemeester Agnes Schaap heeft afgelopen zondag het 70-jarige echtpaar Eep en Mieke Gerritsen-van Kooten in Wolfheze bezocht omdat zij toen 70 jaar getrouwd waren.

De burgemeester feliciteerde het echtpaar namens de gemeente Renkum.

Trouwen op Bevrijdingsdag

Beiden zijn geboren in 1930. Eep in Dieren en Mieke in Groningen. Na de oorlog werd de draad weer opgenomen, de school werd afgemaakt en er werd gewerkt. Eep werd elektricien bij de PGEM. Mieke ging werken in het Koloniehuis de Ketelaar in Ellecom. Ze ontmoetten elkaar in de bus. Om te voorkomen dat familie vrije dagen moest opnemen werd er getrouwd op 5 mei 1954.
Aanvankelijk waren er plannen om te emigreren maar Eep werd gevraagd firmant te worden in de blikfabriek van pa van Kooten in Groningen.

Spoedig kwamen er kinderen, drie jongens en een meisje. Rond 1990 werd het bedrijf opgeheven. De kinderen woonden inmiddels verspreid over Nederland en daarom werd er gekozen te gaan wonen in een centrale plaats in Nederland, het werd Laag Soeren. Er werd veel gefietst vanuit hun nieuwe woonplaats. Na 17 jaar verhuisden ze naar Wageningen waar ook hun dochter woont.

Het ouder worden zorgde vorig jaar voor een verhuizing naar het Schild in Wolfheze. Hier wonen ze nu 1 jaar. Hun trouwdag werd altijd in ere gehouden en wordt dan ook altijd op 5 mei gevierd, met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen